Vijf jaar oude digibox alweer waardeloos
Foto: rr
Telenet zendt vanaf september geen signaal meer uit naar oude decoders. Klanten reageren boos: sommigen hebben die pas in 2009 gekocht, doordat Telenet ze toen promootte. Test-Aankoop bekijkt of het juridische stappen onderneemt. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Telenet verstuurt dezer dagen brieven naar alle klanten die nog een oude digibox of digicorder hebben die nog niet geschikt is voor hoge­definitietelevisie: vanaf september krijgen die geen beeld meer. ‘Onze leveranciers ondersteunen de software daarvoor niet meer’, zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. Bovendien stelt Telenet dat nogal wat zenders van plan zijn alleen nog in HD uit te zenden, en hun andere kanaal op te doeken.

Volgens Telenet zijn zo’n 100.000 klanten getroffen, waarvan een deel de digibox of digicorder kocht, sommigen zelfs in 2009. ‘Veel elektronische toestellen gaan toch maar vijf jaar mee’, aldus Geeraerts.

Wie een digibox of ­digicorder kocht, is zijn centen gewoon kwijt. Als je een SD-digibox huurt van Telenet, kan die worden ingeruild voor een toestel dat wel geschikt is voor hoge definitie. Wie een digicorder huurt, kan hetzelfde doen, maar betaalt dan wel 8,35 in plaats van 6 euro per maand.