Peaches Geldof plots overleden
Een van de laatste foto's van Peaches; vorige week donderdag genomen op de F&F AW 14 Fashion Show in Londen. Foto: Photonews

Peaches Geldof, de dochter van Ierse zanger Bob Geldof en presentatrice Paula Yates (die in 2000 stierf), is overleden. Het nieuws werd bevestigd door haar vader Bob Geldof. De oorzaak van haar onverwachte dood is nog niet bekend.

Peaches Geldof, een journaliste, presentatrice en model was 25 jaar. Het is nog niet duidelijk hoe ze gestorven is. Ze werd gevonden in haar huis in Wrotham in Kent. De politie trok naar het huis na een alarmerende melding over haar toestand. De politie heeft het over een 'plotselinge' dood.

Bob Geldof, vader van Peaches, heeft intussen het overlijden bevestigd. 'We zijn gebroken. Ze was de wildste, grappigste, gekste en slimste van ons allemaal. Wat een mooi kind. Hoe is het mogelijk dat we haar nooit meer zullen zien? Hoe is zoiets draaglijk. Het woord 'was' schrijven, maakt me kapot. We hielden van haar en zullen haar altijd liefhebben.' 

Column voor Elle

Peaches was een grote ster in het Verenigd Koninkrijk. Ze begon haar mediacarrière op 15-jarige leeftijd toen ze een column begon te schrijven voor Elle Magazine. Toen ze 16 was, schreef ze al bijdragen voor de Britse dagbladen The Telegraph en The Guardian. Ze presenteerde ook een aantal tv-shows en werkte daarnaast als model.

Ze was getrouwd met muzikant Thomas Cohen. Samen hadden ze twee zoontjes: Astala, die deze maand twee wordt, en Phaedra, die op 24 april (bovendien de verjaardag van Peaches' moeder Paula Yates) een eerste kaarsje mag uitblazen.

In een verklaring laat Thomas Cohen weten dat hij de twee kinderen elke dag zal grootbrengen met hun moeder in hun hart. 'We zullen voor eeuwig van haar houden.'

Foto met overleden moeder op Twitter

De moeder van Peaches, Paula Yates, stierf in 2000 op 41-jarige leeftijd na een vermoedelijke overdosis drugs. In 2013 zei Peaches nog aan Elle Magazine dat ze na al die jaren nog niet helemaal over de dood van haar moeder heen was. Haar laatste bericht op sociale netwersite Twitter, zondag gepost, is een foto van Peaches, toen ze nog een kind was, met haar moeder.