‘Lijstrekker’ Dewinter stelt eigen ‘beast’ voor
Foto: @FDW_VB

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is helemaal klaar voor de verkiezingsstrijd. Vandaag stelt de Antwerpse ‘lijstrekker’ in Kontich zijn ‘The Beast’-campagnewagen voor.

Bij de verkiezingen van 25 mei komt Filip Dewinter (Vlaams Belang) op voor de Kamer. Eind december keurde de partij de Antwerpse Kamerlijst goed, en partijboegbeeld kwam Filip Dewinter kwam daarbij weinig verrassend op de eerste plaats te staan.

Dewinter kondigde vandaag op Twitter aan zijn eigen ‘The Beast’ in de verkiezingsstrijd te gooien - verwijzend naar de gepantserde Cadillac waarmee de Amerikaanse president Barack Obama zich verplaatste bij zijn bezoek aan ons land. Helaas sloop in de belettering een spelfout, waardoor Kontich-markt alvast zal kunnen aanschouwen hoe Dewinter zich als ‘lijstrekker’ profileert.

Ook senator en lijsttrekker voor het Vlaams parlement Anke Van dermeersch heeft een 'Campagne autooke' klaar, met daarop dezelfde spelfout. Maar zij laat op twitter uitschijnen dat het om een 'goeie stunt' gaat. 'Iedereen heeft het gezien, jij toch ook?'