Finalist LVMH Prize Tim Coppens stelt collectie voor
Foto: rr
De Belgische modeontwerper Tim Coppens wordt eind mei verwacht voor een vakjury met onder andere Karl Lagerfeld en Raf Simons. Die zal beslissen wie van de twaalf finalisten de eerste editie van de LVMH Prize in de wacht zal slepen, de modeprijs van het gelijknamige Franse luxeconcern. Elk van de finalisten mag zichzelf en zijn collectie ondertussen al voorstellen in een kort filmpje.

In het fimpje ontdekken we dat de beloftvolle Belgische ontwerper als kleine jongen al aan de slag ging met de naaimachine van zijn moeder, al maakte hij toen niet alleen kleding, maar verschillende voorwerpen. Bijna drie jaar geleden lanceerde hij dan zijn eigen mannenlijn in New York, na ervaring te hebben opgedaan bij onder meer Ralph Lauren.

Eind mei wordt Coppens samen met de elf andere finalisten verwacht in Parijs, om een presentatie te geven aan een jury waarin enkele enkel topontwerper zullen zetelen, zoals Raf Simons, Marc Jacobs, Nicolas Ghesquière, Phoebe Philo, Humberte Leon en Carol Lim, Riccardo Tisci en Karl Lagerfeld.

De elf andere finalisten die kans maken op de LVMH Prize (waar onder andere een geldprijs van 300.000 euro aan vasthangt) zijn Simone Rocha, Suno van Max Osterweis en Erin Beatty,Atto van Julien Dossena, CG van Chris Gelinas, Gabriele Colangelo, Shayne Oliver’sHood by Air, Jacquemus van Simon Porte Jacquemus, Miuniku door Nikita en Tina Sutradhar, Thomas Tait, Tillmann Lauterbach en Vika Gazinskaya.