Hiermee pakken de pretparken dit seizoen uit
Foto: rr
Mooi weer en paasvakantie, dat vraagt om een dagje pretpark. Tijd voor een lijstje nieuwigheden van de parken in België en de buurlanden.

In de Efteling kan je vanaf 1 april terecht voor de nieuwe Aquanura watershow. 'De Tweede Efteling Symfonie' is een vertoning van 12 minuten met 200 fonteinen, licht en vuur. Ook de wildwaterbaan 'Piranha' en het restaurant 'Het Witte Paard' kregen een opfrisbeurt.

In Bobbejaanland is het nog wachten tot 2015 voor de komst van een nieuwe attractie, maar deze lente en zomer werkt het park wel samen met De Smurfen. De blauwe vriendjes gaan op de foto met bezoekers en zorgen voor interactieve shows.

In Walibi opent dit seizoen een 4D cinema met live acteurs en stunts, waarbij de zaal naar beneden dreigt te vallen. Walibi's Secret wordt een doorloophuis met 3D-effecten. De Psyké Underground, waarbij je aan 85 km/uur in de lucht geschoten wordt, opende eind vorig seizoen en moet ook dit seizoen een topper  worden.

Bellewaerde viert dit jaar zijn zestigste verjaardag en het park kreeg een nieuwe look. Bovendien verwelkomt het drie bijzondere bezoekers: de zeldzame Amoerluipaarden (er zijn er nog maar veertig ter wereld)  arriveren er in het kader van een kweekprogramma.

In Boudewijn Seapark opent begin juli Bobo's Aquasplash, een zwemattractie van 1.100 m² groot met vier hoge en vier lage glijbanen, waterspuiten en een plonsbad van 30 cm.

In Phantasialand in Duitsland opent Chiapas, volgens het park de modernste wildwaterbaan ter wereld. De zes minuten durende tocht leidt langs de tempelstand Palenque en mooie natuur. Er zijn drie afdalingen, waaronder de steilste ter wereld van 53 °.

Nog in Duitsland opent in Holiday park, de Duitse Plopsa, de Sky Scream die zijn bezoekers 55 meter mee de hoogte in neemt. Rond de attracties staan zombies en vampieren centraal.

In het Spaanse pretpark PortAventura kan maak je een wilde boottocht langs de landschappen van Ankor Wat, een nagebouwde versie van de hindoeïstische tempel in Cambodja. De passagiers krijgen waterpistolen en kunnen schieten op slangen, tijgers, apen en hun medepassagiers.

In Disneyland Parijs opent in juli een themapark rond de film 'Ratatouille'. In de attractie 'L'Aventure Totalement Toquée de Rémy' word je net als Remy de rat achtervolgd in een restaurant in Parijs, maar er komt ook een winkel en een restaurant waar je... ratatouille kan eten.

In het Duitse Heide-Park maak je een wilde rit met demonen in de nieuwe attractie Flug der Dämonen. De wagentjes in deze wing coaster werden door graffiti-artiesten opgetoverd tot monsterhoofden en hij zou meer dan 100 km/uur halen.