Modolo wint alweer in De Panne, zware schuiver Dehaes
Foto: Belga
Sacha Modolo heeft de voormiddagetappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Italiaanse sprinter was net zoals gisteren de snelste in een massasprint na een korte etappe (112,km) met start en aankomst in De Panne. Vanmiddag volgt de afsluitende tijdrit van 14,3km in De Panne. Gert Steegmans begint als leider.

Ronde van Vlaanderen op Sportwereld.be

Enkele toppers kwamen niet meer aan de start vanochtend om 9u25 in De Panne.  Arnaud Démare, Oscar Gatto, Laurens De Vreese en Johnny Hoogerland namen geen risico's meer met het oog op de Ronde van Vlaanderen. Vooral het forfait van Gatto was opmerkelijk. De Italiaanse ploegmakker van Sagan stond op 1 seconde van leider Steegmans in het klassement. Sagan zelf was gisteren al afgestapt. 

Joren Segers (Team 3M), Jaap de Man (Team 3M), Stijn Steels (Topsport Vlaanderen), Jay Robert Thomson (MTN) en Martijn Maaskant (UnitedHealthcare) trokken zich er niets van aan en trokken ondanks het vroege startuur meteen in de aanval. Ze zouden het uitzingen tot in de laatste 5 kilometer. Joren Segers en Jay Robert Thomson bleven het langst vooraan, maar de massasprint was onvermijdelijk. 

Marcel Kittel liet zich gisteren insluiten in de massasprint en ook vandaag lieten zijn Giant-Shimano-jongens zich ringeloren in de laatste kilometer. In de finale bocht schoof Kenny Dehaes onderuit en knalde op een paaltje. Sacha Modolo had ondertussen zijn versnelling al ingezet en won makkelijk zijn tweede etappe op een rij. Zijn landgenoot Andrea Guardini (Astana Pro Team) werd tweede, Kenny Van Hummel (Androni Giocattoli) eindigde als derde. Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) was de eerste landgenoot op de derde plaats.

Rituitslag

1. Sacha Modolo (Lampre)
 2. Andrea Guardini (Astana Pro Team)
3. Kenny Van Hummel (Androni Giocattoli)
4. Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise)
5. Ralf Matzka (Team Netapp - Endura)