FC Barcelona heeft nieuwe doelman bijna beet ondanks transferverbod
Foto: Photo News

De voorzitter van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, heeft donderdag gezegd dat het transferverbod voor de Catalanen, opgelegd door de Wereldvoetbalbond (FIFA), ‘een grote onrechtvaardigheid’ is. De club zal, zoals eerder al bekendgemaakt, in beroep gaan en plant geen koerswijziging omwille van het verbod.

‘Ons programma voor de komende periode blijft exact hetzelfde’, zei Bartomeu donderdag op een persconferentie. ‘We staan op het punt om een nieuwe doelman aan te trekken, en onze advocaten hebben ons verzekerd dat we daarmee mogen doorgaan.’

De FIFA verbiedt FC Barcelona nochtans om de komende zomer en winter transfers te doen, omdat de club de reglementering rond transfers van minderjarigen met de voeten zou getreden hebben.

‘De beslissing van de FIFA werd op 28 november genomen, maar wij ontvingen ze pas gisteren. Dat is exact vier maanden en vijf dagen later’, sprak Bartomeu gepikeerd. ‘We zijn het slachtoffer geworden van onrecht, en gaan dus in beroep. Als het via de FIFA niet lukt, trekken we naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS).’

Victor Valdes, het sluitstuk van FC Barcelona, staat voor zeven maanden aan de kant met een knieblessure en mist dus het WK. Momenteel staat reservedoelman José Manuel Pinto onder de lat.