Eerste fase voor nieuw stadion Zulte Waregem goedgekeurd
Foto: Photo News

Stad Waregem heeft het licht op groen gezet voor de eerste fase van de vernieuwing van het Regenboogstadion, de thuisbasis van eersteklasseclub Zulte Waregem. Het schepencollege leverde donderdag de stedenbouwkundige vergunning af. De werken starten meteen na het einde van het seizoen.

De eerste fase van de omvorming van het stadion omvat de realisatie van de twee tribunes achter de doelen en de vervanging van de verouderde niet-overdekte bezoekerstribune. De capaciteit van het stadion wijzigt in deze eerste fase niet aangezien de bestaande staanplaatsen worden vervangen door zitplaatsen conform de UEFA-normen. Dat laat Essevee toe om volgend jaar eventuele Europese matchen in zijn thuisbasis af te werken. Vorig jaar moest de club nog uitwijken naar het stadion van Club Brugge.

De eerste fase is wel een aanzet naar nog drie fases. Die moeten resulteren in een kuipvormig stadion van ongeveer 13.000 plaatsen met een uniform uitzicht. In de nieuwe tribunes is er ook de nodige ruimte voorzien voor kantoren en voetbalgerelateerde commerciële ruimte.

Van zodra het laatste fluitsignaal weerklinkt aan het eind van dit seizoen, starten de werken, zodat alles klaar is voor het begin van het volgende seizoen.