Vakbonden en directie bij mediabedrijf Mediahuis hebben een voorakkoord bereikt voor een sociaal plan. Dat bevestigen de bediendebonden BBTK en LBC-NVK donderdag.

Mediahuis is de joint-venture tussen krantenuitgeverijen Corelio en Concentra en bevat onder meer de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Belang Van Limburg. Met het samengaan van beide uitgevershuizen werd ook een herstructurering aangekondigd.

‘We vinden het een evenwichtig plan en we zullen dat ook zo naar het personeel overbrengen’, zegt BBTK-secretaris Hans Schippers. Over de concrete inhoud werden nog geen details gegeven, zodat eerst het personeel ingelicht kan worden.

Vrijdag zal er in de drie vestigingen van het bedrijf een eerste toelichting gegeven worden over de krachtlijnen van het voorontwerp. De komende dinsdagen in de paasvakantie zal er meer in detail worden getreden en kan het personeel stemmen.

Frank Jaspers, woordvoerder voor Mediahuis, is tevreden dat de tweede fase mogelijk bijna afgerond is. ‘Het is nu aan de medewerkers om te oordelen. We kijken hoopvol uit.’

Eind november werd bekendgemaakt dat door de fusie 205,5 voltijdse arbeidsplaatsen zouden moeten verdwijnen. Een maand geleden werd de eerste fase van de wet-Renault afgerond. Toen was er nog sprake van 138 voltijdse arbeidsplaatsen die moeten verdwijnen.