Sluitingsprijs Oostmalle niet langer deel van klassement
Niels Albert was dit jaar de beste in Oostmalle Foto: BELGA

De kalender van de bpost bank trofee 2014-2015 ondergaat enkele wijzigingen. Eerder werd al bekendgemaakt dat de Flandriencross in Hamme als nieuwe cross wordt toegevoegd. In onderling overleg tussen de Wielersupportersclub Oostmalle en Golazo sports, werd nu beslist dat de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle in het komende seizoen geen deel zal uitmaken van de bpost bank trofee.

‘We hebben de kalender gewikt en gewogen, en zijn tot de vaststelling gekozen dat Oostmalle een organisatie is die makkelijk kan voortbouwen op zijn huidig succes zonder tot een klassement te behoren. De Internationale Sluitingsprijs heeft een geheel eigen identiteit als allerlaatste cyclocross van het seizoen. Ook de renners zakken graag af naar Oostmalle’, aldus Christophe Impens van Golazo sports.

Louis Vandeneynde, voorzitter van de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle: ‘We hebben ons altijd goed gevoeld binnen de GVA Trofee en de huidige bpost bank trofee. Maar we hebben begrip voor de vraag van Golazo sports om zelfstandig verder te gaan en zijn er ook niet helemaal door verrast. De Internationale Sluitingsprijs Oostmalle zal altijd de afsluiter van het seizoen zijn en blijven.’

Ook Sven Nys beaamt de sterkte van de Sluitingsprijs: ‘Oostmalle is een sterke organisatie die aanspreekt bij pers, publiek én de renners. Ik ben er van overtuigd dat deze cross sterk in zijn schoenen staat en een product op zich is. Ook zonder klassement ben ik alvast super gemotiveerd om daar te winnen’.

De Internationale Sluitingsprijs Oostmalle heeft plaats op zondag 22 februari 2015 en zal zeker ook live te volgen zijn op televisie.