Colruyt en OKay roepen ‘bereide americain’ en ‘preparé van de chef’ terug
Foto: BELGA

Het Colruyt-labo heeft de bacterie listeria monocytogenes ontdekt in het product ‘bereide americain’. Daarom haalt Colruyt en dochterketen OKay het product uit de rekken. Uit voorzorg wordt ook de ‘preparé van de chef’ uit de verkoop genomen.

Beide winkels roepen klanten die een van de producten hebben aangekocht op om de producten terug te brengen. Dat laat Colruyt donderdag weten in een persbericht.

De bacterie listeria monocytogenes is gevaarlijk voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Wie besmet is met het virus riskeert misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts.

Colruyt en OKay benadrukken wel dat er met de producten op basis van gemalen rundvlees uit de Colruyt-beenhouwerij en de beenhouwerijtogen met zelfbediening niets mis is.

De producten die worden teruggeroepen waren te koop in volgende winkels: Deurne-Noord (Eyendijkstraat), Quievrain, Antwerpen, Eupen, Lebbeke, Sint-Genesius-Rode, Lanaken, Keerbergen, Etterbeek (Jourdan), Dampremy, Courcelles, Kelmis, Wommelgem, Balen, Haacht en Laken.