‘Bommenlegger vergeet zomeruur en raakt zelf gewond’
Foto: YouTube

In het Ierse Dublin is de politie op zoek naar een onbekende man die zaterdagnacht een wagen opblies met explosieven. De explosie maakte slechts één gewonde: de bommenlegger zelf. Volgens de politie was de dader zijn horloge vergeten verzetten naar het zomeruur en ging de bom daardoor te vroeg af.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een onbekende een bom plaatst aan de achterzijde van een Volvo. Plots gaat de bom af, recht in het gezicht van de dader. De man loopt weg met een bebloed gezicht en vlucht in een taxi. Sindsdien is de politie op zoek naar de dader.

‘Het gaat om bijzonder krachtige explosieven’, vertelde een van de speurders. ‘Had iemand in de auto gezeten of was iemand toevallig voorbijgewandeld dan waren er zeker doden gevallen.’ De auto was alvast total loss en een huis vlakbij werd deels vernield.

De politie heeft intussen een onderzoek gestart naar de dader. ‘De man heeft aanzienlijke verwondingen opgelopen bij het incident dus hij zal wellicht medische hulp zoeken. We hopen dat we hem op die manier kunnen onderscheppen’, klinkt het. Verder wordt ook het motief van de dader verder onderzocht en waarom de bom in zijn gezicht explodeerde. ‘We vermoeden dat de timer van de bom te vroeg afging omdat de dader het zomeruur vergeten was. Maar het zou ook kunnen dat hij gewoon niet wist hoe krachtig de explosieven zouden zijn. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.’