Beleefden Ivoriaanse internationals wilde nacht in Brussel?
Foto: BELGA

Spelers van de Ivoriaanse nationale ploeg hebben in de aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen de Rode Duivels, op 5 maart in het Koning Boudewijnstadion, op hun hotelkamer het bezoek gekregen van prostituees. Dat schrijft althans het Ivoriaanse weekblad Abidjan Sports.

‘De Ivorianen hebben zichzelf getrakteerd op een ‘nuit blanche’ in de nacht van maandag 3 maart in een hotel in Brussel. Verschillende spelers maakten van de gelegenheid gebruik om in hun kamers prostituees te ontvangen’, klinkt het.

Een woordvoerder van de Ivoriaanse bond omschrijft het verhaal tegenover AFP als onzin. ‘We waren in Brussel gelogeerd in een goede en beveiligde wijk vlakbij de Europese instellingen. Daar is geen plaats voor zo’n praktijken’, zegt communicatieverantwoordelijke Eric Kacou.

Een Ivoriaanse international getuigt in het weekblad anoniem. ‘De nationale ploeg is een puinhoop geworden. Al in augustus in New York (toen Ivoorkust met 4-1 verloor van Mexico) kregen spelers prostituees op bezoek. De vergaderingen en de boetes dienen tot niets. Het blijft duren. In Abidjan is het zelfs nog erger. Ik heb niets tegen de bondscoach Sabri Lamouchi, maar hij heeft geen autoriteit binnen de ploeg.’

België en Ivoorkust speelden in Brussel overigens 2-2 gelijk. Beide ploegen zijn deze zomer actief op het WK in Brazilië.