Vakbonden boycotten bijzondere ondernemingsraad bij Lanxess
Foto: BELGA

Bij Lanxess Rubber is er voorlopig nog geen duidelijkheid over omvang van de herstructureringsplannen van de directie. De afgevaardigden van de vakbonden bleven weg op de bijzondere ondernemingsraad, waardoor die voorlopig is uitgesteld.

Dat bevestigt woordvoerder Philippe Van Wassenhove. ‘Als je continu pleit voor sociale dialoog en sociaal overleg en je komt niet opdagen op de bijzondere ondernemingsraad, dan getuigt dat van weinig respect’, stelt hij. ‘Wij konden vandaag alles wat we gepland hadden in het kader van de wet-Renault uitrollen.

De vakbonden hebben een nieuwe uitnodiging gekregen voor een ondernemingsraad die morgenochtend om 10 uur moet plaatsvinden. ‘Is men niet aanwezig, dan nemen we de stappen die we vandaag planden te zetten’, aldus Van Wassenhove, zonder in detail te treden.

Bij Lanxess woedt al weken een conflict over de nieuwe cao binnen het bedrijf. De gesprekken daarover zitten in het slop, en het personeel is al bijna een maand aan het staken. Bij Lanxess Rubber werken 425 mensen.