Zaak-Carcela krijgt nieuwe wending: ook bondsparket in beroep
Foto: BELGA

Net als Standard gaat ook het bondsparket in beroep tegen de schorsing van twee speeldagen voor Mehdi Carcela. Maar terwijl Standard eist dat de middenvelder slechts één match langs de kant moet toekijken, eist het bondsparket een schorsing van drie dagen.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het Bondsparket had oorspronkelijk al drie speeldagen schorsing geëist voor Carcela, maar in de Geschillencommissie oordeelde dat de speler niet vol doorging op RSCA-verdediger Anthony Vanden Borre. ‘De commissie volgt de speler als hij zegt dat hij nog geprobeerd heeft om op het laatste nippertje de botsing met Vanden Borre te vermijden. Daarom herleiden we de schorsing naar twee speeldagen’, klonkt dinsdag in het besluit. Maar daar is het bondsparket dus niet mee akkoord. Het gaat in beroep.

‘Niet in verhouding’

Ook Standard gaat vrijdag in beroep tegen de sanctie. Het wil de straf laten herleiden naar een schorsing van één speeldag. ‘We gaan in beroep omdat deze uitspraak niet in verhouding is met eerdere uitspraken. Zo kreeg onder meer Timmy Simons maar één speeldag met uitstel nadat hij op de enkel van Ederson ging staan. Ook de Beroepscommissie zette Ruytinx (OHL) vorige week slechts één speeldag aan de kant nadat hij stevig doorging op het been van Christophe Diandy (Bergen)’, klinkt het bij de Luikenaars.