Sylvia Van Driessche weg als hoofdredactrice bij Joepie
Foto: Photo News

Sylvia Van Driessche stopt als hoofdredactrice van het jongerentijdschrift Joepie. Ze wordt opgevolgd door Niels Janssens. Van Driessche gaat na 13 jaar actief te zijn bij Joepie "op zoek naar nieuwe uitdagingen die combineerbaar zijn met het schrijven van jeugdboeken", zei Van Driessche.

Sylvia Van Driessche werkte 13 jaar voor Joepie. De laatste vijf jaar was ze er actief als hoofdredactrice. Binnenkort verschijnt ook haar tweede jeugdroman en die combinatie bleek niet langer houdbaar. "De laatste tijd moest ik vooral delegeren bij Joepie omdat de combinatie met het schrijven van jeugdboeken niet zo eenvoudig is", zegt Van Driessche.

Van Driessches vertrek heeft naar eigen zeggen niets te maken met de moeilijke economische periode waar Joepie, net zoals een heleboel andere week- en maandbladen, door moet. "Ik liep al met het plan rond om iets anders te doen nog voor de tijdschriftenmarkt ineenstortte. Ik geloof trouwens dat de Joepie van de toekomst het hoofd zal kunnen bieden aan de crisis."

Joepie heeft de laatste jaren te kampen met dalende verkoopcijfers. Volgens het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) zag Joepie in 2013 zijn verkoop met 18,54 % dalen. De grote uitdaging voor het blad ligt volgens Van Driessche dan ook in de digitalisering van het merk.

Van Driessche wordt opgevolgd door de 29-jarige Niels Janssens. Hij werkt sinds 2008 bij Joepie. Birte Govarts wordt zijn adjunct-hoofdredacteur. Janssens en Govarts hebben sinds vandaag de leiding over Joepie.