Een man in Charleroi is donderdagochtend in een 71 meter hoge kraan geklommen op de bouwwerf van het toekomstige politiekantoor. Hij wil met zijn bezetting van de kraan alsnog een stedenbouwkundige vergunning krijgen, iets wat hem tot nu toe werd geweigerd. De brandweermannen zijn momenteel aan het onderhandelen om de man opnieuw op de begane grond te krijgen.

Rond 6 uur betrad de man de bouwwerf, die nochtans goed beveiligd wordt. Voorzien van klimgerei en proviand is hij op de 71 meter hoge kraan geklommen. Daar zit hij nog steeds.

Volgens de lokale politie van Charleroi protesteert de man tegen een dubbele weigering van zijn stedenbouwkundige aanvraag. De brandweer is ter plaatse en probeert de man op andere gedachten te brengen. Ook burgemeester Paul Magnette is verwittigd, net zoals de plaatselijke dienst bouwaanvragen, die samen met hem een oplossing moeten zoeken.

Ondertussen gaan de werken aan het nieuwe politiekantoor gewoon voort, al kan de kraan voorlopig nog niet worden gebruikt.

In maart 2013 klom er ook al eens een man op de kraan om het hoederecht van zijn kind aan te klagen.