Yanina Wickmayer vindt onderdak bij Kim Clijsters
Foto: BELGA

Yanina Wickmayer heeft een nieuwe uitvalsbasis gevonden. Ze traint voortaan in de Kim Clijsters Sports and Health Club in het Limburgse Bree, zo bevestigde ‘Wicky’ het nieuws dat dinsdag in onze krant stond in een tweet.

‘Ben blij te kunnen aankondigen dat de Kim Clijsters Academy mijn trainingscentrum wordt wanneer ik thuis ben’, laat Wickmayer weten. De 24-jarige Wickmayer zette begin februari een punt achter de samenwerking met haar coach Stefan Wauters. Die begeleidde de tennisster sinds juni 2013 en is ook een voormalig sparringpartner van Kim Clijsters.

‘Yanina heeft contact opgenomen met Kim en daarna heeft ze kennis gemaakt met de mensen van de club’, zegt hoofdtrainer Carl Maes op de website van de club. ‘Ze zag het helemaal zitten om de academie als nieuwe uitvalsbasis te nemen, met heel veel expertise onder één dak.’

Wickmayer zal gebruik maken van alle facetten die de Academy te bieden heeft op vlak van tennis-, fysieke en medische begeleiding. Ze gaat werken onder de supervisie van Maes. Voor de medische en fysieke coordinatie en opvolging zorgen Sam Verslegers en Nick Audooren. Ook sportpsycholoog Jef Brouwers zal nauw bij het team betrokken blijven.

Yanina Wickmayer staat vandaag op de 59e plaats op de wereldranglijst. Komende week is ze, net als Kirsten Flipkens (WTA 25) en Alison Van Uytvanck (WTA 85), aan de slag op het hardcourttoernooi in het Poolse Katowice (250.000 dollar).