De panda’s verblijven sinds 23 februari in Pairi Daiza. Het oorspronkelijke plan om de panda’s vanaf 5 april aan het grote publiek te tonen, werd met twee dagen vervroegd.

‘Omdat we met een kalme dag willen beginnen’, zegt Pairi Daiza-topman Eric Domb. ‘We hebben er geen idee van hoeveel volk op de panda’s zal afkomen. Het is beter twee dagen in te lopen dan direct met een zeer druk weekend te beginnen.’

Het park beperkt ook het aantal bezoekers: meer dan 18.000 per dag komen er niet in. ‘We moeten erover waken dat iedereen nog kan genieten van zijn bezoek.’ De dierentuin wil ook zeker zijn dat de panda's de belangstelling aankunnen en daarom worden ze nu constant gevolgd en gemonitord.

Hoeveel bezoekers ze de volgende maanden bij Pairi Daiza precies zullen ontvangen, is momenteel nog een beetje koffiedik kijken. ‘1,4 à 1,5 miljoen zou al mooi zijn’, vertelt Domb. Wat een voorzichtige schatting is, als je weet dat er vorig jaar zonder panda’s al 1,25 miljoen man naar Brugelette trok.

Het nieuwe paviljoen van de reuzenpanda’s werd zondag officieel geopend door de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan.