In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen omgekomen bij een verkeersongeval. De daders pleegden vluchtmisdrijf. In de loop van de dag kwam een vrouw bij de politie melden dat zij in de wagen zat. Ook haar man zal verhoord worden.

Het ongeval gebeurde omstreeks drie uur op de hoek van de Belgicalaan en de Jubelfeestlaan.Toen de politie ter plaatse kwam, lag een BMW op de tramsporen en een gekantelde Opel Astra op zijn zijkant tegen de gevel van een café.

De twee inzittenden van de Opel Astra, een mannelijke bestuurder geboren in 1949 en een vrouwelijke passagier geboren in 1958, waren zwaargewond. De vrouw stierf ter plaatse. De man werd nog naar het Universitair Ziekenhuis in Jette gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Er waren geen getuigen van het ongeval zelf, maar veel mensen die buitenkwamen na de klap hebben een koppel met een klein kindje zien wegvluchten.

Rood licht genegeerd

Uit camerabeelden blijkt dat de Opel op het kruispunt rechtdoor wou rijden en één van de auto’s door het rode licht reed, vermoedelijk de BMW. De Astra werd hard geraakt in de flank, op de plek waar de vrouwelijke passagier zat.

Het parket, het labo en de verkeersdeskundige kwamen ter plaatse. Beide voertuigen werden in beslag genomen. De politie begon een onderzoek naar de inzittenden van de BMW. In de loop van de dag kwam een vrouw melden dat zij in het voertuig zat. Ook haar man zal nu verhoord worden.