Limburgs architectenbureau bekroond op Architizer A+ Awards
Foto: Tim Van de Velde
Het Limburgse architectenbureau C.T. Architects is in de prijzen gevallen bij de tweede editie van de Architizer A+ Awards. Hun woonproject Loft MM, een aangepaste woning voor een alleenstaande rolstoelgebruiker, werd zowel met de jury- als publieksprijs bekroond in zijn categorie.

De Architizer A+ Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt. De architectuurprijzen, onderverdeeld in meer dan zestig categorieën, worden zowel uitgedeeld door een vakjury als het publiek dat via de website zijn stem mag uitbrengen.

Die vakjury verzamelt meer dan 200 autoriteiten uit de architectuurwereld, onder wie ook de Brusselse architect Julien De Smedt die vorig jaar zelf tweemaal in de prijzen viel en het gebeuren toen omschreef als 'de Oscars voor de Architectuur'.

Deze keer is het echter feest in Limburg, want C.T. Architects, het architectenbureau van Nick Ceulemans en Liesbet Thewissen, werd in hun categorie (Aging, waarbij sociale projecten met het oog op ouderen werden genomineerd) niet alleen bekroond met de prijs van de vakjury, maar ook met de publieksprijs.

Voor het project Loft MM toverde het Bilzense architectenbureau een gelijkvloersappartement met lange, smalle oppervlakte (drie meter breed en 25 meter lang) om tot een aangepaste woning voor een alleenstaande rolstoelgebruiker met veel licht en ruimte. Alle meubels voor het appartement werden op maat gemaakt.

Bekijk meer foto's van de woning op de website van C.T.Architects.

De uitreikingsceremonie van de Architizer A+ Awards vindt op 15 mei plaats in New York.