CHAMPIONS LEAGUE. Hazard houdt hoop Chelsea levend, record voor Ronaldo
Eden Hazard schitterde als vanouds in Frankrijk Foto: Belga
Real Madrid staat al met één been in halve finales van de Champions League. In de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen een gehavend Borussia Dortmund werd het 3-0, met ondermeer een recordgoal van Cristiano Ronaldo. PSG zette in eigen huis Chelsea opzij maar een supercoole Eden Hazard scoorde wel de levensbelangrijke uitgoal: 3-1.

Supercoole Hazard

In het duel tussen 'les nouveaux riches' mocht de thuisploeg al snel vieren na een doelpunt van uitblinker Lavezzi. PSG kroop echter terug en gaandeweg kwam Chelsea beter in de match. Kort voor het halfuur mocht Hazard vanop de stip gelijk maken  na een terechte maar licht gefloten fout op Oscar. Hazard bleef supercool, wachtte tot de doelman bewoog om dan de bal simpel in de andere hoek te leggen. De Rode Duivel kende even later nog pech toen een knap vluchtschot op de paal strandde. Ook de Parijzenaars claimden nog een strafschop maar daar ging de ref niet op in.

PSG trok na rust op zoek naar de winnende treffer. Lavezzi was de gevaarlijkste man maar het doelpunt viel na een own goal van David Luiz. De Fransen drukten door maar zagen sterspeler Zlatan Ibrahimovic uitvallen met een blessure, die tastte naar zijn hamstring na een sprint zonder contact en liep wellicht een spierscheur op waardoor hij erg twijfelachtig is voor de terugwedstrijd in Londen. Ondermeer Cavani liet daarna nog na de score uit te diepen, tot invaller Pastore na een heerlijke actie alsnog de 3-1 scoorde. The Blues moeten voor eigen volk vol aan de bak...

Revanche voor Real

Real Madrid-Borussia Dortmund was een heruitgave van de halve ­finale van vorig jaar. Toen verbaasden de Duitsers de voetbalwereld door in de heenwedstrijd de vloer aan te vegen met De Koninklijke: 4-1 werd het, vier doelpunten van Robert Lewandowski, die vandaag echter geschorst was.

Gareth Bale opende al snel de score voor de Madrilenen en iets voor het halfuur verdubbelde Isco de voorsprong. Voor rust waren er nog een aantal kansen voor de thuisploeg maar ondermeer Benzema liet na de score op te drijven, de Duitsers konden daar niet veel tegenover stellen. 

Na de koffie probeerden de Duitsers wel maar ze speelden het in de zone van de waarheid niet goed uit. Enkele knappe tegenaanvallen werden vakkundig de nek omgewrongen en dat brak hen zuur op. Ronaldo pikte immers zijn doelpuntje mee en zit zo al aan veertien goals in deze Champions League, een evenaring van het record van Lionel Messi (2012) en ­José Altafini (1963). De Portugees strafte een verdedigende blunder ongenadig af. Een kwartier voor tijd moest ook hij echter geblesseerd naar de kant.

Uitslagen:

Paris Saint-Germain - Chelsea 3-1
Real Madrid - Borussia Dortmund 3-0

Gisteren:
Manchester United - Bayern München 1-1
Barcelona - Atlético Madrid 1-1

De terugwedstrijden worden volgende week dinsdag en woensdag afgewerkt.