Sacha Modolo was vandaag de primus in de tweede etappe van de Driedaagse van de Panne-Koksijde. Sacha Modolo toonde zich de snelste in een sprint met een uitgedund peloton voor Arnaud Démare en Alexander Kristoff. Marcel Kittel geraakte ingesloten. Gert Steegmans won twee tussensprints en neemt de leiding over van Sagan.

Ronde van Vlaanderen op Sportwereld.be

Het peloton reed vandaag van Zottegem naar Oostduinkerke. Een tocht van meer dan 200 kilometer over de Monteberg, de Kemmelberg, de Rodeberg en de Vidagneberg. Drie Belgen en 4 Italianen vormden de vlucht van de dag: Rosseler, Wallays, Vanlandschoot, Bazzana, Canola, Colli en Parrinello. Zij kregen meer dan 7 minuten. Op de vier heuvels verbrokkelde het peloton. Een elitegroep van 25 renners zette de achtervolging in op de koplopers, de rest van het peloton - waaronder Sagan - nam geen risico's en zou nooit meer vooraan komen. 

Na heuvelzone was het nog 90 kilometer tot aan de streep en voegde de 25 achtervolgers zich bij de leiders. Bij de drie tussensprinten toonde Omega Pharma-Quickstep zich steeds attent. Gert Steegmans greep twee keer het meeste bonificatieseconden, Niki Terpstra won de derde tussensprint. 

Na die laatste tussensprint zette Terpstra samen met ploegmakker Guillaume van Keirsbulck en Oscar Gatto - de Italiaanse strijdmakker van Sagan - door. Het drietal nam een halve minuut voorsprong op de rest van het uitgedunde peloton, maar dat bleek net onvoldoende. Topsport-Vlaanderen, FDJ, Lotto-Bélisol en Team Katusha wilden een sprint en die kwam er ook.

Sacha Modolo werd perfect gelanceerd door zijn ploegmakkers van Lampré en gaf de leiding niet meer af. Arnaud Démare geraakte niet meer in het wiel van de Italiaan en moest tevreden zijn met de tweede plaats, Milaan-Sanremo-winnaar Kristoff werd derde. Voor Marcel Kittel werd het een frustrerende sprint. De op papier snelste spurter van allemaal, geraakte ingsloten en eindigde als achtste. De overwinning van Modolo is geen verrassing. Het is al zijn vijfde zege van het seizoen. Hij won eerder ook al etappes in de Tour of San Luis, de Ronde van de Algarve en twee etappes op Mallorca. In Milaan-Sanremo werd hij nog achtste.

Steegmans leider, maar toch gefrustreerd

Gert Steegmans neemt door de bonificatieseconden de leiderstrui over van Peter Sagan. Toch was de Limburger achteraf niet tevreden. 'Door enkele vreemde acties van mijn ploegmaats - zoals Guillaume (Van Keirsbulck, nvdr.) kon ik niet meesprinten. Ik ben gefrustreerd. Zeggen dat deze witte trui een troostprijs is, is overdreven, maar ik had hier toch graag meegesprint. Morgen is er een nieuwe sprintkans in de voormiddag, in de tijdrit in de namiddag wil ik beter doen dan mijn kamergenoot Terpstra.'

Steegmans heeft in het klassement 1 seconde voorsprong op Oscar Gatto en 3 seconden op Kenneth Van Bilsen. Topfavoriet Terpstra staat vierde op 5 seconden.  Donderdag staat nog een etappe over 109,7 kilometer met start en aankomst in De Panne op het programma, gevolgd door afsluitende individuele tijdrit over 14,3 kilometer.


Uitslag

1. Sacha Modolo (Ita) 
2. Arnaud Démare (Fra)  
3. Alexander Kristoff (Noo)  
4. Roeslan Tleoebajev (Kaz)  
5. Danilo Napolitano (Ita)  
6. Daniele Colli (Ita)  
7. Alessandro Bazzana (Ita)  
8. Marcel Kittel (Dui)  
9. Kenneth Vanbilsen  
10. Marco Canola (Ita)

Klassement

1. Gert Steegmans (Bel)
2. Oscar Gatto (Ita) +1"
3. Kenneth Van Bilsen (Bel) +3"
4. Niki Terpstra (Ned) +5"
5. Mauro Finetto (Ita) +"9