dS Radio: The Scene
Foto: The Scene
The Scene neemt afscheid van zijn bezieler. In 2013 werd keelkanker vastgesteld bij de zanger en in het voorjaar van 2014 raakte bekend dat hij uitzaaiingen aan zijn linkerlong heeft. De ziekte was terminaal maar toch leefde hij nog bijna een jaar in extra time. Tot dinsdagavond. Wij brengen hulde aan Thé Lau en The Scene in een DS Radio.

The Scene kent u uiteraard van nummers als Blauw, Iedereen Is Van De Wereld en De Schaduw Van Het Kruis. Die nummers werden in de jaren '90 op zowat elke fuif en festival in ons land luidkeels meegebruld. Want The Scene was ook een schitterende live-band. Dat bewijzen de live-versies van een aantal nummers die u hieronder terugvindt.

In 2007 nam de band een aantal nummers opnieuw op. Zo zong Tom Barman mee op de nieuwe versie van Rigoreus en deed Sarah Bettens haar duit in het zakje op een nieuwe versie van Blauw. Ondertussen had Lau ook enkele solo-platen uitgebracht en producete hij platen van onder meer Tröckener Kecks, Claw Boys Claw en Kris De Bruyne. Voor de Nederlandse Bevrijdingsfeesten schreef hij het nummer In Vrijheid, terwijl hij ook een hitje scoorde samen met Lange Frans.

Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 20 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.
Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 35 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.