Real Madrid-spits Cristiano Ronaldo tekende woensdagavond in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League, thuis tegen het Duitse Borussia Dortmund, na 57 minuten voor de 3-0. Een doelpunt waarmee CR7 een CL-record evenaart. Maar het feest was van korte duur: na 79 minuten moest de Portugees naar de kant met een blessure.

Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok moest Cristiano Ronaldo woensdag in zijn 100e Champions League-wedstrijd vervroegd naar de kant. Hij tastte met een pijnlijk grimas naar de knie, en werd vervangen door de jonge Braziliaan Casemiro. CR7 kreeg een applaus van het thuispubliek in Santiago Bernabeu, en daar was reden toe.

Met de 3-0 tegen Dortmund, zijn veertiende treffer in acht Champions League-matchen dit seizoen, evenaart Cristiano Ronaldo het record van meeste CL-doelpunten in één jaargang. Dat record moet hij delen met Lionel Messi (14 doelpunten voor FC Barcelona in het seizoen 2011-2012) en José Altafini “Mazzola” (14 doelpunten voor AC Milaan in het seizoen 1962-1963).

Bovendien zit Ronaldo nu in zijn carrière aan 63 Champions League-doelpunten in totaal. Daarmee komt hij opnieuw wat dichter bij Lionel Messi, die er 67 telt. Raul, van 1995 tot 2011 aanvalsleider bij Real Madrid, sloot zijn carrière af op 71 stuks en is daarmee nog steeds absoluut recordhouder.

Ronaldo bereikte woensdagavond nog iets om trots op te zijn: met in totaal 49 Champions League-treffers voor Real Madrid scoorde hij inmiddels evenveel Europese goals voor Real als clublegende Alfredo di Stefano.