Communicatiespecialist: ‘Persbericht Paola roept veel vragen op’
Foto: Photo News

Het persbericht waarin koningin Paola haar bezorgdheid over de toekomst van haar zoon prins Laurent uit, is een 'onhandige rechtvaardiging' van haar afwezigheid de voorbije weken. Dat heeft Alain Raviart, een Franstalige specialist op het vlak van crisiscommunicatie, woensdag verklaard. Raviart noemt de verklaringen van de koningin bovendien 'contraproductief'.

'Het persbericht probeert de afwezigheid van Albert en Paola bij hun zieke zoon te banaliseren', zo is de mening van de communicatiespecialist. Hun afwezigheid leidde de voorbije dagen ook tot heel wat verontwaardigde reacties op de sociale media, zo benadrukt Raviart.

'Wat een grote evidentie lijkt, namelijk de liefde van een moeder voor haar zoon, is nu via een persbericht overgebracht', klinkt het verder. De mededeling waarin koningin Paola haar bezorgdheid uit over de gezondheid en de toekomst van prins Laurent werkt volgens hem dan ook contraproductief.

'Deze mededeling roept meer vragen op dan ze beantwoordt. Het laat de deur open voor alle verzinsels over de relatie tussen Laurent en zijn ouders', aldus nog Raviart.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig