Foorkramers maken afspraken met politie
Foto: WAS

Op een overlegmoment tussen vier foorkramersbonden en zelfstandigenorganisatie Unizo Antwerpen-Stad hebben de foorkramers zich woensdagavond geëngageerd om bij eventuele toekomstige acties rond de Sinksenfoor vooraf hun aanpak met de politie te bespreken. Dat meldt Unizo in een persbericht. Een nieuw overlegmoment met het Antwerpse stadsbestuur is echter nog niet gepland.

Enkele honderden foorkramers zorgden een week geleden voor een enorme verkeerschaos rond Antwerpen toen ze met hun vrachtwagens verschillende kruispunten op de Singel, een belangrijke invalsweg van de stad, blokkeerden.

Het stadsbestuur was niet te spreken over de onaangekondigde actie, die was ingegeven door de onvrede van de foorkramers met de nakende verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken naar de NMBS-site Spoor Oost. De foorkramers vrezen zowat de helft van hun inkomsten te zullen verliezen, maar volgens de stad is het juridisch onmogelijk om de foor na dit jaar nog op de Zuiderdokken te houden.

De foorkramers willen nu verzekeren dat er geen overmatige hinder meer ontstaat bij eventuele volgende acties. Daarom engageren ze zich volgens Unizo om voortaan samen met de Cel Info van de Antwerpse politie samen te zitten vooraleer tot een actie over te gaan. Voorzitter van Unizo Antwerpen-Stad Nico Volckeryck spreekt van 'een eerste opening om toekomstige gesprekken tussen de foorkramers en de stad te hervatten'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig