De Brusselse beurs heeft woensdag een pas op de plaats gemaakt. De Bel20-index eindigde met een miniem verlies van 0,04 procent op een slotnotering van 3.150,27 punten. In de elitegroep wogen de acht verliezers net iets zwaarder door dan de twaalf winnaars.

Het leek erop dat de beleggers nauwelijks nieuwe posities wilden innemen in afwachting van de bekendmaking van de beslissing van de Europese Centrale Bank om de economie eventueel bijkomend te ondersteunen (donderdag) en van de publicatie van officiële cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt (vrijdag). Uit gegevens van loonstrokenverwerker ADP blijkt alvast dat er in maart 191.000 nieuwe banen werden gecreëerd in de Amerikaanse private sector, waar analisten op 195.000 hadden gerekend.

Op de beurs vielen dan ook weinig grote schommelingen te noteren, ook niet in Brussel. Van de twintig aandelen in de Bel20-index eindigden er slechts vier meer dan 1 procent hoger of lager dan dinsdag.

De grootste vooruitgang bij de belangrijkste waarden kwam op naam van de distributeurs. Colruyt , dat dinsdag nog terrein moest prijsgeven na een verlaging van zijn koersdoel door Deutsche Bank, ging 3,23 procent hoger tot 40,26 euro. Branchegenoot Delhaize won 1,74 procent bij een slotkoers van 53,35 euro.

Bpost kende eveneens een goede dag. Het postaandeel tikte 1,35 procent hoger af op 16,55 euro. De titel zette daarmee zijn onafgebroken vooruitgang sinds 21 maart, toen de koers afklokte op 15,53 euro, voort.

Op de brede markt deed IBA hetzelfde. Het aandeel van de specialist in kankerbehandeling verdapperde 4,19 procent tot 9,44 euro. Ook hier gaat het om een onafgebroken klim sinds 21 maart. Achter de naam van IBA stond toen een notering van 7,41 euro.

Bij de verliezers viel vooral Delta Lloyd op. De Nederlandse verzekeraar ging 3,18 procent in het rood om uit te komen op 20,26 euro. Topman Niek Hoek, die zowat vereenzelvigd wordt met het bedrijf, gaat in mei volgend jaar vervroegd met pensioen.

Bij de kleinere waarden moest ook ThromboGenics terug. Het biotechbedrijf verloor 2,07 procent om te eindigen op 19,84 euro. Met zijn wegvallen uit de Bel20-index is het aandeel zijn volatiel karakter dus niet kwijtgespeeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig