Wijkagent berispt na blunder op Twitter
Foto: Twitter André Schutten

Een Nederlandse wijkagent heeft zich de woede van heel wat Twitteraars op de hals gehaald door uit te pakken met een foto van zijn nieuwe dienstwapen. ‘Mijn nieuwe vriend voor de rest van mijn loopbaan. Ik zeg maar zo: don't f... with the wijkagent’, schreef André Schutten uit Hengelo bij een beeld van zijn fonkelnieuwe Walther P99Q.

De tweet van agent Schutten raakte in geen tijd verspreid over Twitter. Heel wat mensen bleken zich te storen aan de boodschap, maar volgens de wijkagent was het gewoon een grap. ‘Ik meld wel vaker wat ik doe en waar ik mee bezig ben. Soms is dat serieus. Af en toe maak ik een grap’, vertelde hij aan NRC.nl. ‘Mensen die me kennen weten dat het niet serieus bedoeld is. Ik wil zeggen ‘pas op, neem me serieus’, maar wel met een knipoog.’

Schutten verwijderde de omstreden tweet al snel, maar het kwaad was geschied. De man werd intussen al op het matje geroepen bij zijn oversten. ‘Agenten zijn de enigen die op straat een wapen mogen dragen. We moeten er terughoudend mee omgaan. Het is niet iets waar je lichtvaardig over spreekt’, zegt een politiewoordvoerder.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig