Rijksdienst voor Pensioenen heeft eindelijk nieuwe topvrouw
Sarah Scaillet, hier met minister van Werk Monica De Coninck Foto: Belga

De Rijksdienst voor Pensioenen heeft een nieuwe administrateur-generaal. Sarah Scaillet volgt Gabriel Perl op, die al in 2010 met pensioen ging. In tussentijd werd de dienst geleid door de adjunct-administrateur-generaal.

De lange zoektocht naar een nieuwe topambtenaar voor de Rijksdienst voor Pensioenen is een mooi voorbeeld van een politieke benoemingscarrousel à la Belge. Wie er aan het hoofd van de dienst zou komen, was afhankelijk van een hele reeks andere benoemingen. Door die discussies moest de dienst het vier jaar stellen zonder administrateur-generaal.

In 2012 kwam Jean-Marc Delporte, een PS’er, als eerste uit de selectieprocedure, maar toenmalig minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) stak daar een stokje voor. Hij schoof Christophe Hardy (MR) naar voor, maar dat lag dan weer moeilijk bij de andere partijen.

Uit een nieuwe selectieproef kwam Tom Auwers als winnaar naar voor, maar hij is net als adjunct-administrateur Marc De Block Vlaming en de twee moeten van een andere taalrol zijn. Daarop liep het dossier vast.

Sinds maandag 1 april vervult Sarah Scaillet, die een PS-stempel heeft, de functie. Scaillet werkte eerder bij de FOD Sociale Zekerheid en bij de RSZ. In 2011 werd ze als directeur-generaal verantwoordelijk voor de algemene directie van de Identificatie en de Controle van de Aangiften bij de RSZ.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig