Routebeschrijvingen doorseinen naar je iPhone
Foto: mvdv

De routes die je op je Mac plant kan je sinds kort met één druk op de knop naar je iPhone sturen. Bij Windows heeft dat wat meer voeten in aarde, behalve wanneer je gebruik maakt van het handige SendToiPhone.

Routebeschrijvingen naar een iPhone of iPad beamen is een standaardfunctie van Kaarten, Apples variant op Google Maps die sinds Mavericks (OS X 10.9) ook op Macintosh-computers aanwezig is. De werkwijze is kinderspel: plan gewoon een route, druk op de verstuurknop, en enkele tellen later verschijnt hetzelfde traject in de Kaarten-app van je iPhone of iPad, klaar om je de weg te wijzen.

Onder Windows en oudere Mac-besturingssystemen ben je aangewezen op Google Maps . Ook de routeplanningen van deze dienst kan je op je iPhone raadplegen, door het unieke (en ellenlange) webadres van het berekende traject even te kopiëren en naar je smartphone te mailen. Wanneer je vervolgens op de link klikt, opent de route in Google Maps.

Omdat die methode nogal omslachtig is, schakel je beter de hulp in van SendToiPhone . Met deze tool maak je in je browser (Firefox, Chrome of Safari) een zogeheten bookmarklet aan, zeg maar een extra knop waarmee je de actuele weblink met één muisklik naar de iPhone of iPad stuurt. Dit werkt overigens met elke URL, dus niet alleen met Google Maps-links.

Op je iToestel moet je de SendToiPhone-website even aan het thuisscherm toevoegen, waarna de dienst als een echte app wordt weergeven. Gebruik in Safari daarvoor het icoon met vierkant en pijl, helemaal onderaan, en kies voor Voeg toe aan beginscherm. Een unieke code zorgt ervoor dat de browser op je computer en de SendToiPhone-‘app’ elkaar blindelings weten te vinden.

Weblinks die je op deze manier naar je iPhone of iPad verstuurt belanden dus niet in je mailbox maar open je met SendToiPhone. Prettig is dat je meteen kan kiezen met welke applicatie je de link wil openen: Safari, Google Maps, Mail en Berichten (om het webadres te forwarden bijvoorbeeld) of YouTube. Even opletten: de Google Maps-optie van SendToiPhone weet gek genoeg geen raad met de link van een routebeschrijving. Safari gelukkig wel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig