Tweede gsm van buschauffeur Sierre wordt onderzocht
Foto: AFP

Het openbaar ministerie in het Zwitserse kanton Wallis gaat de tweede gsm onderzoeken van de chauffeur van de Belgische bus die op 13 maart 2012 verongelukte in een tunnel in Sierre. Het OM aanvaardt daarmee een verzoek dat was ingediend door ouders van de slachtoffers.

De chauffeur had zijn tweede gsm niet bij zich op het ogenblik van het ongeval. ‘Het toestel lag thuis en werd door zijn weduwe aan de speurders overhandigd’, verklaarde de bevoegde procureur van Wallis, Olivier Elsig, woensdag aan het Zwitserse persbureau ATS

Toch heeft het OM de vraag van een aantal ouders aanvaard om het toestel te laten analyseren. ‘Dat onderzoek zou over twee tot drie weken afgerond zijn’, preciseerde Elsig. De hoop dat er nieuwe en doorslaggevende elementen opduiken is echter zeer klein.

In december 2013 had het openbaar ministerie in Wallis een vraag van de families aanvaard om de computer en de gsm van de buschauffeur te onderzoeken. Dat onderzoek leverde geen elementen op die de oorzaak van het busongeval konden verklaren.

Op 13 maart 2012 botste de Belgische bus met aan boord schoolkinderen uit Lommel en Heverlee tegen een tunnelwand in Sierre. Bij het ongeval vielen 28 doden, onder wie 22 kinderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig