Voormalig Microsoft-manager wil ’s werelds grootste cannabisdealer worden
Foto: REUTERS

Een voormalige Microsoft-manager heeft het plan opgevat om carrière te maken met cannabishandel. De vraag naar de drugs heeft volgens de man geleid tot een ‘goudkoorts’.

In Californië wordt met de teelt van cannabis ondertussen meer geld verdiend dan met de teelt van tarwe en groenten, zegt Jamen Shively, die jaren geleden bij het softwareconcern werkte, in een interview met het magazine Business Punk. ‘Cannabis is een groene goudkoorts met naar schatting 100 miljard dollar omzet per jaar.’

De ex-manager wil zijn eerste shops in de stijl van kwaliteitsvolle rookwarenwinkels openen. ‘In elk geval moeten we met onze producten onder de prijzen op de zwarte markt zitten, anders zijn we niet competitief’, zegt Shively. Op lange termijn heeft de man zich tot doel gesteld om ‘de grootste cannabisverkoper ter wereld te worden’. Hij rekent daarbij op een verdere legalisering van de drug.

In de Verenigde Staten zijn de teelt en het gebruik van cannabis ondertussen in meer dan een dozijn staten toegelaten of getolereerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig