Nationale Loterij krijgt vergunning voor online weddenschappen
Foto: Photo News

De Kansspelcommissie heeft woensdag een 34ste vergunning voor online weddenschappen toegekend aan de Nationale Loterij. Dat meldt de Kansspelcommissie woensdagmiddag. De Nationale Loterij reageert tevreden.

Het gaat om een bijkomende vergunning bij de 34ste licentie, die op 5 juni 2013 aan de Loterij werd toegekend, en die haar toelaat om weddenschappen aan te bieden in de fysieke verkooppunten. Parallel, en voor wat de 35ste licentie betreft, keurde de ministerraad vorige vrijdag een nieuw ontwerp van koninklijk besluit (KB) goed dat de Nationale Loterij toelaat om weddenschappen aan te bieden. Deze wijziging volgt op het arrest van de Raad van State van 18 maart dat het KB van 20 juli 2012 vernietigde wegens een gebrek aan motivering.

Daarmee beschikt de Nationale Loterij nu over twee vergunningen (34 en 35) met telkens een aanvullende F1+ licentie. De Nationale Loterij kan naar eigen zeggen dan ook wettelijk sportweddenschappen aanbieden, zowel in de fysieke verkooppunten als op internet.

De Nationale Loterij is blij met de beslissingen van de Kansspelcommissie en de federale regering. “Daardoor zijn we in staat om Scooore! te blijven aanbieden op de Belgische markt”, luidt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig