Albert Blokker stapt uit raad van bestuur
Foto: Photo News

Albert Blokker is per 1 april vertrokken uit de raad van bestuur van het Nederlandse detailhandelsconcern Blokker Holding. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander maakte ruim 40 jaar deel uit van de dagelijkse leiding van het moederbedrijf van ketens als Blokker, Xenos, Marskramer en Intertoys.

Albert Blokker blijft als lid van de raad van commissarissen betrokken bij de onderneming. Onder leiding van de 68-jarige Albert Blokker en zijn in 2011 overleden broer Jaap Blokker groeide Blokker uit tot een internationaal concern met 26.000 medewerkers, bijna 3000 winkels in 11 landen en een omzet van 2,5 miljard euro. n 1973 bestond Blokker nog maar uit 40 winkels en twee groothandels met een gezamenlijke omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf telde toen circa 500 werknemers.

De groei van het bedrijf heeft Albert Blokker tot miljardair gemaakt. Forbes raamt zijn vermogen op 1,4 miljard euro, waarmee hij op plaats 1.210 van de rijkste mensen ter wereld staat. Hij woont al enkele tientallen jaren in België en werd in 2001 tot Belg genaturaliseerd. Veel van zijn familieleden zijn wel Nederlander gebleven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig