Gérard Depardieu vestigt zich in Doornik
Gérard Depardieu. Foto: EPA

De Franse acteur Gérard Depardieu gaat zich in de komende dagen in Doornik vestigen. Dat meldt de krant Nord Eclair en wordt bevestigd door schepen van Patrimonium Marie-Christine Marghem (MR). Depardieu zou in juni bovendien zijn wijnbar openen.

‘Hij gaat waarschijnlijk in een huurwoning wonen, om de tijd te hebben om een permanente woonplaats te vinden. Hij is geïnteresseerd in de stad en kent Doornik goed. Hij heeft veel plannen die te maken hebben met cultuur’, aldus de schepen, die dinsdag lunchte met de acteur.

In een video op Sudinfo+ verklaart Depardieu bovendien dat het jammer zou zijn dat de centrale boog van de Pont des Trous vernietigd zou worden om vrachtschepen door te kunnen laten op de Schelde, die het ‘le canal’ noemt. Die uitspraak betekent een belangrijke steun voor de inwoners van Doornik die tegen de vernieling van de boog zijn. De brug uit de middeleeuwen is een van de symbolen van de stad.

‘Plekje in ons hart’

‘Zijn mening is des te belangrijker omdat ze komt van iemand van buitenaf. Gérard Depardieu is een wereldburger die zich met plezier bindt aan onze stad, die al een plekje heeft gekregen in zijn hart.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig