Leiders Sharia4Belgium riskeren 20 jaar cel
Fouad Belkacem. Foto: Belga

Het federaal parket wil 46 leden van het opgedoekte Shariah4Belgium voor de strafrechter brengen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De leiders, onder wie Fouad Belkacem, riskeren tot twintig jaar cel. Dertig anderen kunnen tot tien jaar cel krijgen.

Na twee jaar is het onderzoek naar Sharia4Belgium afgesloten. Het parket wil 46 verdachten vervolgen. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden op verdenking van deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie. Zestien van hen worden bestempeld als ‘leidinggevende figuren’.

Van de 46 verdachten zouden er slechts tien in het land zijn. Opmerkelijk: een aantal van de betrokken strijders is al overleden in de gevechten in Syrië. Maar toch is de kans groot dat ook zij alsnog vervolgd zullen worden, omdat er geen officieel overlijdenscertificaat is.

Twee echtgenotes van gesneuvelde Syriëstrijders die hoogzwanger naar België terugkeerden, ­worden niet vervolgd, schrijft Het Laatste Nieuws. Een jonge Brusselse vrouw die nog in Syrië zit, staat wel op de verdachtenlijst, samen met twee andere vrouwen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig