Tweede kindje overleden na brand in pitabar in Torhout
Foto: mvb
Het tweelingbroertje van de driejarige peuter die dinsdagavond om het leven kwam bij een brand in een pitabar in Torhout is vanmiddag ook overleden. De brand is accidenteel ontstaan. Dat blijkt uit de vaststellingen van de branddeskundige van het parket van Brugge.

De brand ontstond even na 20 uur boven een pitazaak in de Hofstraat in Torhout. Op dat moment was een driejarige tweeling alleen op de bovenverdieping aanwezig. Hun ouders waren beneden aan het werk, toen ze plots merkten dat er rook van de eerste verdieping kwam. Ze renden naar boven en vonden hun zoontjes buiten bewustzijn.

Een huisdokter uit de buurt en een agent die als eerste ter plaatse was, gingen over tot de reanimatie van de twee jongetjes. Daarna werden ze naar een ziekenhuis in de buurt overgebracht. 

Een van hen overleed later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het tweelingbroertje vocht nog tot woensdagmiddag tevergeefs voor zijn leven. Beide ouders werden ook met rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht. Zij verkeerden allebei in shock.

De precieze oorzaak voor de brand is nog niet bekend, maar het staat vast dat het vuur accidenteel ontstaan is. Dat blijkt uit de vaststellingen van de branddeskundige van het parket van Brugge.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig