Oostendse schepen Niko Geldhof naar strafrechter verwezen
Foto: dji

De raadkamer in Brugge heeft Niko Geldhof (37), SP.A-schepen in Oostende, doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Geldhof wordt verdacht van valsheid in geschrifte in verband met de aangifte van zijn uitgaven bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.

De zaak tegen de SP.A-schepen kwam er nadat de N-VA een klacht had ingediend bij de onderzoeksrechter. Eerder was Geldhof door de raad voor verkiezingsbetwistingen al drie maanden geschorst omdat hij te veel geld spendeerde tijdens de campagne. De politicus zou voor zijn campagne echter giften ontvangen hebben van een gesubsidieerde vzw. Hij wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte bij zijn aangifte van de verkiezingsuitgaven.

Björn Anseeuw, voorzitter van N-VA Oostende, reageert tevreden op de beslissing van de raadkamer. ‘Het toont toch dat er volgens raadkamer en parket voldoende aanwijzingen van schuld zijn. Zijn partij heeft hem nu al een jaar de hand boven het hoofd gehouden, ik ben benieuwd hoe ze hier nu op zullen reageren.’

Bij de behandeling van de zaak door de raadkamer had Niko Geldhof alle aantijgingen ontkend. De schepen houdt vol dat hij zich van geen kwaad bewust was.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig