De verfilming van het kortverhaal ‘Animal Rescue’ is de laatste film van acteur James Gandolfini, die vorig jaar is overleden. Ook Matthias Schoenaerts speelt mee in de nieuwe film van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam.

‘The Drop’ van Roskam, die in de VS naam maakte met de Oscarnominatie voor ‘Rundskop’, is een misdaaddrama dat zich afspeelt in de onderwereld van Brooklyn. James Gandolfini heeft een bijrol als eigenaar van een bar, naast Tom Hardy en Noomi Rapace.

Gandolfini overleed vorig jaar aan een zware hartaanval terwijl hij op weg was naar een filmfestival in Sicilië. De acteur is vooral bekend van zijn rol als Tony Soprano in de maffiareeks ‘The Sopranos’. Maar hij acteerde ook in talloze films waaronder ‘Killing them Softly’ en ‘The Last Castle’.

Dat de film de laatste rol voor James Gandolfini zou zijn had Michaël Roskam nooit gedacht. ‘Hij was op zijn best in die personages die je moeilijk kan veroordelen, omdat ze zo herkenbaar zijn’, zei hij over de samenwerking. ‘En hij was vooral een briljant acteur, baanbrekend en altijd fantastisch om naar te kijken.’

Het scenario van zijn film is gebaseerd op een kortverhaal Dennis Lehane, de Amerikaanse cultauteur die het materiaal leverde voor kleppers als ‘Shutter Island’ en ‘Mystic river’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig