‘Misschien weten we nooit waarom vlucht MH370 verdween’
Khalid Abu Bakar vreest dat het onderzoek naar de vermiste Boeing misschien helemaal niets zal opleveren. Foto: epa

Het onderzoek van de Maleisische politie naar de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines heeft nog steeds niet opgeleverd. ‘Het is mogelijk dat we nooit de oorzaak kennen’, verklaarde Khalid Abu Bakar, het hoofd van de politie, woensdag in Kuala Lumpur. Hij voegde eraan toe dat de ondervragingen van de entourage van de piloten blijven verdergaan.

De Maleisische autoriteiten liet dinsdag al weten dat het onderzoek naar de laatste communicatie tussen de cockpit en de verkeersleiding niets ‘abnormaal’ heeft opgeleverd. Intussen zoeken boten, vliegtuigen en helikopters nog steeds naar sporen van het vermiste vliegtuig in een gebied dat 319.000 vierkante kilometer groot is. Woensdag is met de HMS Tireless van de Britse Royal Navy voor het eerst ook een onderzeeër ingezet.

Het is al bijna een maand geleden dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord van de radar verdween. Het vliegtuig was op weg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het om onbekende reden van zijn koers afweek. Vorige week werd officieel bevestigd dat de vlucht van het toestel ‘geëindigd is in het zuiden van de Indische Oceaan’.

De Maleisische premier Najib Razak wordt woensdagavond verwacht in het Australische Perth, van waaruit de zoektocht op zee wordt gecoördineerd. De manier waarop de Maleisiërs het onderzoek gevoerd hebben, kwam hen op veel kritiek te staan, vooral van de families van de 153 Chinese passagiers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig