De lente blijft ook voor Buitenspeeldag in het land. Het blijft ‘s namiddags vrijwel overal droog, met zon maar ook sluierwolken. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maxima gaan van 18 graden op de Hoge Venen tot 23 graden in de Kempen.

Woensdagavond en -nacht blijft het droog met wolkenvelden en opklaringen. De minima bedragen 6 graden op de Hoge Venen en 8 tot 11 graden elders.

Donderdag is het opnieuw aangenaam lenteweer, maar er is meer bewolking dan woensdag, al laat de zon het zeker niet helemaal afweten. ‘s Middags of ‘s avonds is er kans op een bui. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten, ruimend naar het zuidwesten. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 20 tot 23 graden elders.

Vanaf vrijdag en tot na het weekend wordt licht wisselvallig weer voorspeld met wolkenvelden, soms enkele buien, mogelijk met onweer, maar tussendoor ook zon. De middagtemperatuur schommelt vrijdag rond 21 graden, daarna daalt het kwik tot zowat 18 graden. Vanaf dinsdag wordt het mogelijk nog iets koeler.