In de Spaanse provincie Alicante is maandag een Vlaams jongetje van drie jaar verdronken in een zwembad. Het kind was aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en in het water getuimeld, melden verschillende Spaanse media.

De dramatische feiten speelden zich maandagavond rond zes uur af in een vakantiehuis in Jávea. De moeder bevond zich binnen met de eigenaars van het vakantiehuis toen ze plots merkte dat haar zoontje verdwenen was. Ze rende naar buiten en zag het kind daar in het zwembad drijven.

Het jongetje werd meteen uit het water gevist, maar hij was bewusteloos en ademde niet meer. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en probeerden het kind meer dan een uur lang te reanimeren. Er kon echter geen hulp meer baten: het slachtoffertje had te lang in het water gelegen en te veel water binnengekregen.

De moeder en haar zoon waren voor een vakantie afgereisd naar Alicante. Later deze week zouden ze terugkeren naar België. De vader van het kind was op het moment van het ongeval aan het werk in ons land. Hij is intussen ook afgereisd naar Alicante om zijn vrouw bij te staan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig