Vacatures doen tewerkstelling niet stijgen
Foto: Photo News

Het overgrote deel van de vacatures dient enkel ter vervanging van vertrekkend personeel. Het aantal vacatures dat echt een uitbreiding van de tewerkstelling met zich meebrengt, is beperkt.

Tot die conclusie komt adviesbureau SD Worx na een studie bij Belgische kmo’s. Slechts één op de drie vacatures gaat over een echt nieuwe positie binnen het bedrijf. Tweederde dient om vrijwillige of gedwongen vertrekkers te vervangen.

De verwachtingen voor het komende kwartaal zijn niet bepaald optimistisch. 21,4 procent van de kmo’s vermoedt het komende kwartaal personeel in dienst te zullen nemen, wat iets meer is dan de 21,2 procent van in de meting het vorige kwartaal. Maar dat blijft nog ver onder de piek van 37,6 procent in september 2010, toen het eerste onderzoek plaatsvond. Op de iets langere termijn is er wel meer optimisme. Eén op de vijf bedrijven denkt dat het eind dit jaar meer werknemers in dienst zal hebben dan nu. Dat betekent dat daar dus wel een netto stijging van de tewerkstelling te verwachten is. Vorig jaar was dat slechts één op de acht bedrijven.

De bedrijfsleiders lijken wel iets voorzichtiger in het aanbieden van vaste contracten, zegt Johan Van Duyse van sdWorx in een toelichting op de VRT. Tot voor kort kreeg 80 procent van de werknemers een contract van onbepaalde duur, nu is dat nog maar 50 procent. Volgens Van Duyse heeft dat te maken met het wegvallen van het systeem van de proefperiode.