Politie raadt af met de auto naar Brussel te gaan
Foto: Photo News

Enkele dagen na de doortochten van de Amerikaanse president Barack Obama en van de Chinese president Xi Jinping, wordt het verkeer in Brussel opnieuw verstoord.

Op woensdag en donderdag vindt er immers een Europees-Afrikaanse top plaats. De politie Brussel Hoofdstad Elsene raadt mensen af om zich met de auto naar Brussel te begeven. Er zijn ook gevolgen voor het openbaar vervoer.

Sinds woensdagochtend 8 uur is de Schumanwijk, waar de Europese instellingen zich bevinden, volledig afgesloten voor het verkeer. Ook de Reyerstunnel richting centrum blijft gedurende de hele top dicht. Donderdagnamiddag worden het Paleizenplein en omgeving volledig afgesloten.

De politie wijst er nog op dat er woensdag en donderdag verschillende betogingen mogelijk zijn 'die ernstige verkeershinder kunnen veroorzaken in de omgeving van het Luxemburgplein, het Troonplein en de Naamse poort.'

Er zijn ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Zo zijn er omleidingen voor de bussen van De Lijn en de MIVB die normaal door de straten rijden die nu zijn afgesloten. De metro rijdt wel normaal en het metrostation Schuman blijft open (op de toegang Schuman/Froissart na).

Voor de vierde Europees-Afrikaanse top worden meer dan 90 delegaties verwacht in Brussel. De politiediensten zetten een 'historisch dispositief' van escortes in, met 316 motards en ongeveer 400 voertuigen, motors en auto’s, zo lieten ze eerder weten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig