Cambuur-trainer stapt op na overstap naar aartsrivaal
Foto: Photo News

Trainer Dwight Lodeweges is dinsdag opgestapt bij SC Cambuur. De geboren Canadees maakte een dag eerder bekend dat hij na dit seizoen overstapt naar Heerenveen, de aartsrivaal van Cambuur, wat tot veel onrust leidde in Leeuwarden. Boze supporters van Cambuur bestormden dinsdag het stadion toen de selectie daar aan het trainen was en eisten het vertrek van Lodeweges.

De trainer vindt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan, die destructief is voor zowel de club als de prestaties van het eerste elftal, zo meldde Cambuur dinsdagavond op de website. Henk de Jong, Jan Bruin, Sandor van der Heide en Réne Groothuis maken samen het seizoen af als staf van Cambuur.

De 56-jarige Lodeweges stond pas sinds begin dit seizoen aan het roer bij Cambuur. Eerder trainde hij onder andere Zwolle, Groningen, PSV en NEC Nijmegen. Bij Heerenveen was hij in 2003-2004 al eens assistent.

Het vorig seizoen naar de eredivisie gepromoveerde Cambuur is na 29 speeldagen elfde, maar is nog niet helemaal zeker van behoud. De clubleiding wilde graag door met Lodeweges, maar die maakte gebruik van een clausule waardoor hij na één jaar kon vertrekken uit Leeuwarden.

Het nieuws dat Lodeweges volgend seizoen bij de buren aan de slag gaat, sloeg in Leeuwarden in als een bom. De officiële supportersvereniging zegde meteen het vertrouwen in de veelgeprezen trainer op. Dinsdag bestormden enkele tientallen boze fans het stadion. Ze drongen hardhandig naar binnen en eisten dat Lodeweges per direct zou vertrekken. Enkele uren later kregen zij hun zin.