De heenmatch van de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester United en Bayern München is niet uitgedraaid op een walkover voor de Duitsers. Op Old Trafford werd het verrassend 1-1. Vidic bracht United op voorsprong, Schweinsteiger stelde acht minuten later gelijk. De Duitser slikte in de slotfase nog een tweede gele kaart. Marouane Fellaini speelde 90 minuten voor United. Januzaj en Van Buyten bleven op de bank.

Old Trafford hield vooraf zijn adem in voor de komst van de Duitse pletwals. Bayern München was al zeker van de landstitel in Duitsland en had ook in de Champions League al flink wat indruk gemaakt. United was tot nu toe een zwalpend schip en trainer Moyes stond flink onder druk.

Manchester United opteerde dan ook voor extra defensieve zekerheid en concentreerde zich vooral op het houden van de nul. Bayern München kreeg het balbezit, maar slaagde er niet in om dat om te zetten in veel doelrijpe kansen. Enkel Robben kwam in de buurt van De Gea. De beste twee kansen voor de rust waren dan ook voor de thuisploeg. Al na drie minuten werd een knappe goal van Welbeck om dubieuze redenen afgekeurd. Vlak voor de koffie kreeg de spits dé kans om zijn team alsnog op voorsprong te brengen, maar hij verloor de één-tegen-één-situatie met Neuer. 

De voorsprong voor United kwam er wel vlak na de pauze. Verdediger Vidic kopte een vrije trap van Rooney tegen de touwen. Bayern München reageerde meteen met de gelijkmaker van Schweinsteiger. De Duitsers wilden de klus al in de heenmatch al klaren, maar het vizier van Robben stond net niet scherp genoeg. In de slotminuut slikte Schweinsteiger nog een tweede gele kaart. Het bleef 1-1 en dus is de return volgende week toch nog spannend. Al moet Bayern in München wel in staat geacht worden om de klus te klaren.

Hoogtepunten

3 ' Een doelpunt van Welbeck wordt afgekeurd voor gevaarlijk spel. Toch een omstreden beslissing van de Spaanse ref. 

7 ' Robben doet wat hij goed kan. De Nederlander komt van rechts naar binnen gedraaid en borstelt de bal dan naar de verste hoek. De Gea laat het gevaar lopen maar het leer gaat maar net naast. 

32 ' Doelman Neuer wordt wakker geschud door een trap van Welbeck. De Duitse doelman had nog niet veel werk moeten opknappen. 

39 ' Welbeck mag alleen op doelman Neuer af en de Engelse spits probeert de Duitse international te vloeren met een stiftertje. De doelman van Bayern is bij de pinken en blokt het gevaar. Wat een kans voor United. 

58 'Nemanja Vidic scoort voor Manchester United. Vrije trap van Rooney en Vidic klimt hoger dan de Duitse verdedigers en knikt de 1-0 tegen de touwen. 

66 ' Bastian Schweinsteiger scoort voor Bayern München. Het feest heeft maar even geduurd op Old Trafford. Na een mooie aflegger met het hoofd knalt Schweinsteiger de gelijkmaker voorbij doelman De Gea.

77 ' Robben heeft de kans om de Duitsers op voorsprong te schieten maar zijn schot gaat naast.

90 ' Bastian Schweinsteiger van Bayern München krijgt een 2e keer geel en dus rood.De doelpuntenmaker komt iets te laat met zijn tackle en graait Rooney mee. Hij kan de terugmatch vergeten.