Atletico Madrid heeft standgehouden in de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League op het veld van FC Barcelona. In Camp Nou werd het 1-1. Atletico kwam op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Diego, maar Neymar maakte even later gelijk. Met twee schitterende saves in het slot van de match hield Thibaut Courtois sterspelers Iniesta en Messi van de winning goal.

Het duel tussen de nummer één (Atletico)  en twee (Barcelona) van de Primera Division draaide uit op een fraai spektakelstuk. In de eerste helft kreeg het publiek mooi voetbal te zien, na de pauze kwamen er eindelijk ook veel doelkansen en goals. 

Barcelona monopoliseerde de bal in de eerste helft, Atletico loerde op de counter en dwong de beste kans af. David Villa had na 3 minuten zijn ex-team al op achterstand kunnen brengen, maar de Atletico-spits besloot naast. Thibaut Courtois moest voor de rust geen enkele bal pakken. De meest opvallende gebeurtenissen waren de blessures van Piqué (Barcelona) en Diego Costa (Atletico Madrid). 

Na de pauze kwamen de kansen er wel. In de 58ste minuut pegelde Diego - de vervanger van Diego Costa - de 0-1 loeihard in de winkelhaak. De bezoekers zaten op rozen, maar niet voor lang. Na een heerlijke doorsteekpass van Iniesta verschalkte Neymar met een schuin schot Thibaut Courtois: 1-1. 

In de laatste 20 minuten zette Barcelona flink wat druk op de ketel. Atletico kwam er nog maar amper uit en de thuisploeg was twee keer bijzonder dicht bij de winning goal. Maar Iniesta en Messi geraakten niet voorbij Courtois. Onze nationale doelman behoedde met twee prachtsaves Atletico voor de nederlaag. De Madrilenen beginnen met een mooie uitgangspositie volgende week aan de terugmatch.

Hoogtepunten

3 ' David Villa, ex-Barcelona, had de 0-1 aan de voet maar hij trapte naast van in de grote rechthoek. Zijn schuiver likte de paal.  

10 ' De match heeft slechts 10 minuten geduurd voor verdediger Gerard Piqué. Hij moet er met een blessure af. Bartra neemt zijn plaats in. 

24 ' Messi tovert wat in het centrum en tikt dan Iniesta vrij. De kleine middenvelder trapt echter op de aanstormende Godin. Een eerste kansje voor de Blaugranas.

29 ' Wissel bij Atlético Madrid. Diego komt in de plaats van Diego Costa. Het gaat niet meer voor de topschutter van Atlético. Zijn vervanger heet Diego.

44 ' Neymar haalt uit maar de bal zoeft enkele centimeters over. Courtois was bij de zaak. 

58 ' Diego haalt vernietigend uit van buiten de zestien en de bal gaat in de winkelhaak. Het wordt akelig stil in Camp Nou.

63 ' Barcelona moet even bekomen van de tik van Diego. Courtois moest zijn kunnen tonen op een schot van Busquets.

70 ' Neymar zet zich door op links en maakt de 1-1 met een krulbal. Camp Nou herleeft. 

73 ' Een pegel van Iniesta vanuit de tweede lijn en Courtois zweeft de bal met een ultieme save uit zijn kooi. 

84 ' Opnieuw moet Courtois de meubelen redden voor de bezoekers uit Madrid op een poging van Messi. Zo speelt onze nationale doelman toch weer een beresterke partij.