Foto: Ferrari
Fernando Alonso finishte als vierde tijdens de GP van Maleisië. Ferrari mist overduidelijk snelheid om te kunnen wedijveren met Mercedes. Het verwacht echter niet meteen een oplossing, dat laat Alonso weten in de aanloop naar de GP van Bahrein.

Mercedes heeft momenteel overduidelijk de bovenhand in de Formule 1. Al de andere teams, waaronder Ferrari, zijn op achtervolgen aangewezen. Bij de Italiaanse renstal beseffen ze dat ook maar ze verwachten niet meteen een oplossing. De kloof dichten zal met andere woorden tijd vragen.

"Ik denk dat de situatie in Bahrein niet echt anders zal zijn dan in Maleisië," blikt Alonso vooruit naar komend raceweekend. "Er zit amper vijf dagen tussen dus er zal bij geen enkel team een mirakel gebeuren."

"De karakteristieken van het circuit zijn iets anders. Als wij traag zijn op de rechte stukken dan zullen we ook daar onze zwakte zien en de wagens met een hoge topsnelheid zullen er competitief zijn. Zoals Williams bijvoorbeeld, dat met Massa en Bottas snel was tijdens de wintertests."

"Het zal opnieuw moeilijk zijn voor ons maar op één of andere manier slagen we er toch in om in de top vijf te finishen, waardoor we kostbare punten behalen. We moeten er voor blijven zorgen dat we blijven finishen," besluit de Spanjaard.

 Meer F1-nieuws op F1journaal.be: