Bloed geven loont voor fans Rode Duivels
Foto: Pol De Wilde
Rode Kruis-Vlaanderen neemt allerlei initiatieven om mensen aan te sporen om bloed te geven. De Rode Duivels, de eerste Voetbalploeg met een Hart, blijven het Rode Kruis trouw steunen en zetten hun schouders mee onder een nieuwe wervingscampagne. Donoren die bloed komen geven tussen 1 april en de finale van de Wereldbeker op 13 juli in Brazilië maken kans op één van de 11 gesigneerde shirts van de Rode Duivels.

Rode Kruis-Vlaanderen roept zijn donoren op om te laten zien dat ze supporteren voor de Rode Duivels. Geef bloed, neem een originele selfie als Rode Duivelfan en post deze op de website www.bloedgevendoetleven.be. Na de finale van de Wereldbeker kiest een jury, samengesteld uit afgevaardigden van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het Rode Kruis, de elf meest originele inzendingen. De 11 winnaars krijgen een uniek gesigneerd Rode Duivelshirt.

'Het sociale engagement van de Voetbalbond naar het Rode Kruis is op vele niveaus terug te vinden. Eind 2012 al werden de Rode Duivels de eerste Voetbalploeg met een hart', zegt Nele de Vos, manager Donorrelaties van Rode Kruis-Vlaanderen.

Dance with the devils

Overal in België zullen er heel wat evenementen doorgaan voor en na de wedstrijden van de Rode Duivels. 'Rode Kruisvrijwilligers zullen op de grote evenementen aanwezig zijn om nieuwe bloeddonoren te registreren. Het voetbalconcert ‘Dance with the Devils’ op 17, 22 en 26 juni in het Antwerpse Sportpaleis staat al geboekt in de agenda’s. Ons doel? 5000 nieuwe donoren registreren voor de finale van de Wereldbeker op 13 juli. We hopen dus met zijn allen op goede resultaten van de Rode Duivels', besluit de Vos.